torsdag 17 september 2009

Plats på skrivarkursen, och dagens utmaning

Jaaaaa! Jag fick plats på skrivarkursen som börjar nästa vecka! Skriv novell och roman heter den. http://www.folkuniversitetet.se/templates/Arr.aspx?id=161929&LeftMenuPageId=160815
Tänk att vissa saker kan gå så fort att få till. Från att jag läste ett blogginlägg igår om någon som skulle gå en skrivarkurs, till att jag själv är anmäld till en, och dessutom har startat en blogg. Idag har jag pratat med min goda vän I som även hon när en författardröm. Kanske kan vi än en gång bli ett sådant vinnande team som vi var när vi skrev vår D-uppsats.

Och dagens utmaning är… skriv om att vara blyg!

Hon var en sådan som gick så nära väggen som möjligt i skolans korridorer. Så nära att hon och väggen nästan smälte ihop och blev ett. Hon pratade inte med någon, och ingen pratade med henne. Han visste knappt vem hon var, trots att de gått i samma klass i flera år. När han träffade henne på bussen ett par år senare och frågade hur det var rodnade hon och stammade fram ett ”bra”. Nu, nästan femton år efter att de gått ut skolan kom han ofta på sig själv med att tänka på henne. Han undrade hur det varit om han tagit sig tiden, och kanske framför allt haft modet, att lära känna henne. Såhär i efterhand tyckte han att hon faktiskt varit den som var mest intressant. Hon, och inte alla de andra flickorna som tävlat om hans gunst i alla år. Tänk om han vågat anta utmaningen att få henne att inte vara så blyg längre. Hur hade hans liv sett ut idag då?

1 kommentar:

  1. Vilken bra kille, som tänker kontrafaktiskt på sitt liv. Bra att det inte verkar som önsketänkande från den kvinnliga skribenten - dig - utan är riktigt trovärdigt.

    SvaraRadera