torsdag 1 oktober 2009

Dagens skrivpuff - om att läka

Knäcken som nacken hade fått sig under den där vansinnesbåtfärden i full storm i somras borde hon såklart ha undersökt tidigare. Nu hade det nackonda spridit sig till både rygg och armar och dessutom fått sällskap av en molande huvudvärk.

Äntligen hade hon fått tummen ur och bokat en tid. På vägen dit kände hon sig riktigt glad. När hon kom fram möttes hon av ett stort hänglås och neddragna persienner. Receptionisten som svarade när hon ringde upp sa att ingången var runt hörnet… vilket hörn? ”Är du i Göteborg?” frågade receptionisten. ”Ja det är väl klart” svarade hon. ”Aha, för Kalle är i Stenungsund idag. Det måste ha blivit ett missförstånd”. Ridå!

Hon skrek en lång ramsa åt receptionisten och passade på att förklara att hela helgen var förstörd och att det var hennes fel och dessutom skulle hon stämma dem för missad arbetsinkomst.

Istället för att skynda sig till jobbet gick hon hem igen, slängde sig på sängen och drog täcket över huvudet och grät hämningslöst i säkert två timmar. Hela världen var emot henne. Till och med kiropraktorn. Buhuuuuu!

Verkligen moget. Det var nog mer än nacken som behövde läka.

4 kommentarer:

  1. Jag skrattade lite åt "är du i Göteborg", men skrattet fastnade sen i halsen. Jag känner igen mig, den berömda droppen...

    SvaraRadera
  2. Kan hålla med Ethel...ibland rinner det över. Bra flyt i texten.

    SvaraRadera
  3. Mycket bra beskrivet, känns väldigt välbekant. Älskar slutet!

    SvaraRadera